Skip to main content

Balansbril

De balansbril is ontstaan naar een idee van Bert Bakker, instrumentenmaker en goudsmid te Zaandam. Het streven naar een remedie voor zijn eigen aandoening  (SCDS; superior canal dihiscense syndrome) resulteerde in het concept van deze bril.

De bril helpt bij het hervinden van de balans en het verminderen van duizeligheidsklachten voor een specifieke groep patiënten. Ook overprikkelingsklachten kunnen afnemen. Om zoveel mogelijk te duiden voor wie de bril werkt is er een pilot gestart die nog steeds loopt.

Meedoen aan de pilot

Voor dit onderzoek wordt gewerkt met een enkelvoudige bril met speciaal bewerkte glazen gebaseerd op het oorspronkelijke ontwerp van Bert Bakker. In een later stadium buiten de pilot zijn andere vormen mogelijk, zoals aanpassing van het ontwerp van de bewerking, kleurfilters, prisma’s etc.

Als uit de screening blijkt dat u mee kunt gaan doen met de pilot, dan wordt er een afspraak gemaakt voor een optometrisch onderzoek. Dit zal ongeveer 90 minuten in beslag nemen. Kosten voor dit onderzoek bedraagt € 75.-  Een aantal zorgverzekeraars vergoeden dit onderzoek.

Kosten

Bij een bril hoort natuurlijk ook een montuur, deze kunt u kiezen uit de speciale collectie van Tot Ziens Optiek. Het is hierbij helaas niet mogelijk om een bestaand montuur of glazen te gebruiken. De bril wordt in bruikleen verstrekt, hiervoor vragen wij een borg van € 495.- Dit bedrag wordt in mindering gebracht indien u de bril na de testperiode besluit te kopen. De kosten van de balansbril bedragen € 695,-  De bril is op uw (eventuele) sterkte afgestemd. Als u stopt met de pilot levert u de bril in en ontvangt u het borgbedrag retour.

Praktische zaken

Wilt u er rekening mee houden dat u mogelijk een aantal keren naar Zaandam moet komen? Er zijn geen andere plaatsen waar deze testfase wordt uitgevoerd. Er is een mogelijkheid om na uw reis uit te rusten in een aparte ruimte.

Wij vragen u om tijdens de testperiode een aantal maal een onderzoeksvragenlijst in te vullen en contact te houden per email. Al deze informatie kan ons helpen om gericht te onderzoeken voor welke groep mensen deze balansbril kan werken.

Screening voor afspraak
Voordat u een afspraak maakt wordt er een screening gemaakt of de balansbril voor u zou kunnen gaan werken. Stuur daarom eerst een email naar: info@balansbril.nl

Maak een afspraak

Maak een afspraak of laat je telefoonnummer achter.

Dan bellen wij jou zo snel mogelijk terug.