Skip to main content

Myopie management

Bijziendheid (myopie) wordt tegenwoordig een steeds groter probleem bij kinderen en waarschijnlijk zullen in 2050 bijna vijf miljard mensen bijziend zijn. Een bril is natuurlijk een goede optie voor een eenvoudige correctie van het zicht, maar jouw kind kan nu ook beroep doen op speciaal ontworpen contactlenzen en brillenglazen voor bijziendheid management die niet alleen het zicht corrigeren, maar ook de verergering van de bijziendheid helpen vertragen.

Maak een afspraak

Oorzaken en risico’s

Bijziendheid begint meestal in de kindertijd en zorgt ervoor dat het oog te lang groeit, waardoor het zicht in de verte wazig wordt. Het kan erfelijk zijn en wordt ook in verband gebracht met de mate van schermtijd en minder tijd besteden aan buiten spelen. Naarmate de bijziendheid verergert, kan het de levenskwaliteit beïnvloeden omdat kinderen steeds afhankelijker worden van een zichtcorrectie om volledig te kunnen deelnemen aan school, sport en andere dagelijkse activiteiten. Ook neemt het risico op bepaalde oogaandoeningen op latere leeftijd toe.

Signalen van bijziendheid

Signalen van bijziendheid bij kinderen kunnen zijn:

  • hoofdpijn
  • veel in de ogen wrijven
  • vaak met de ogen knijpen en knipperen
  • een boek heel dichtbij houden bij het lezen
  • dicht bij de televisie of computer gaan zitten
  • moeite op school met lezen van het bord
  • in de verte niet goed kunnen zien
  • zich moeilijk kunnen concentreren.

Kan bijziendheid van je kind behandeld worden?

We beschikken tegenwoordig over speciaal ontworpen brillen en contactlenzen die kunnen helpen met het voorkomen dat de bijziendheid van jouw kind verergert. In combinatie met aanpassingen van de levensstijl, zoals meer tijd buiten doorbrengen, kan bijziendheid onder controle worden gehouden. Dit kan veranderingen van de min-sterkte verminderen en toekomstige ooggezondheids-problemen helpen voorkomen.

Waarom kiezen voor MiSight® day contactlenzen?

Er zijn verschillende speciaal ontworpen behandelingen beschikbaar die bij consequent gebruik de verergering van de bijziendheid van jouw kind aanzienlijk kunnen vertragen, waaronder MiSight® 1 day contactlenzen*7 met ActivControl® Technology die zichtzones en behandelzones bevat om tegelijkertijd een helder zicht te bieden en de verergering van bijziendheid te helpen vertragen.

MiSight® 1 day contactlenzen zijn ontworpen voor kinderen met bijziendheid, vanaf 8 jaar en ouder. Ze zijn wereldwijd goedgekeurd in vele landen en worden ondersteund door uitvoerig wetenschappelijk onderzoek dat bewijst dat.

Waarom kiezen voor Hoya Miyosmart brillenglazen?

MiYOSMART brillenglazen corrigeren niet alleen het gezichtsvermogen, ze helpen ook om de toename van bijziendheid af te remmen. Het is een enkelvoudig brillenglas met op de voorzijde bijna 400 nagenoeg onzichtbare defocus segmentjes, die de groei van het oog remmen. Tussen de segmentjes en in het centrale deel van het brillenglas is de benodigde vertesterkte aanwezig voor scherp zicht.

Het is een kindvriendelijke, veilige en gemakkelijke behandeling, omdat deze vergelijkbaar is met het dragen van gewone brillenglazen. Ze zien er net zo uit als standaard enkelvoudige brillenglazen en het materiaal van de brillenglazen is licht, dun, schokbestendig en biedt UV-bescherming. Wennen aan de glazen is eenvoudig en ze kunnen de hele dag worden gedragen bij alle activiteiten.

Tips om de ogen gezond te houden

Houd na elke 20 minuten nabijwerk (lezen, computeren, gamen, tablet, smartphone) een pauze van 20 seconden om veraf te kijken. Ga lekker naar buiten, want 2 uur per dag in de buitenlucht is goed voor je ogen. Besteed bovendien aandacht aan verantwoorde werkomstandigheden, zoals de juiste verlichting, houding en de aanbevolen werkafstand. Dit is heel belangrijk om de ogen gezond te houden tijdens werken op korte afstand.

Aandacht voor de gezondheid van je kind

Meerdere factoren hebben invloed op de ontwikkeling van het oog. Dat geldt dus ook voor de mate waarin de stijging van de sterkte kan worden afgeremd. Het hangt o.a. af van de leeftijdsfase, de vorm van het oog, de levensstijl, erfelijke aandoeningen en omgevingsfactoren. Er zijn verschillende effectieve behandelingen voor het afremmen van de groei van bijziendheid. De resultaten kunnen verschillen per kind. Voor ieder kind zou er dan ook individueel gekeken moeten worden welke behandeling het beste past.

Maak je je zorgen over het zicht van jouw kind?

Maak dan een afspraak met ons deskundige team.