Skip to main content

Naast onze expertise over de gezondheid van je ogen, zijn wij ook gedreven trendvolgers als het gaat om de brillenmode. Daarbij is ook jouw karakter en uitstraling bij het kiezen van een montuur één van de belangrijkste uitgangspunten bij het vinden van een nieuwe bril. Wij vinden dat een bril voor jou een statement maakt. Welk statement? Dat gaan wij samen ontdekken!

Wees helemaal jezelf door een bril met overtuiging

Bij Anne et Valentin is de filosofie: je bril is de handtekening van je gezicht. Wie je ook bent, een bril moet jouw persoonlijkheid onderstrepen. Met die filosofie is Anne et Valentin ooit begonnen, en met elke collectie weten ze weer de kern te raken: brillen die naadloos bij jouw persoonlijkheid aansluiten. De finishing touch van jouw persoonlijke expressie.

Pas Anne & Valentin in onze winkel

Kosmopolitische bril met karakter.

Vanaf de start in 2001 is het Spaanse brillenmerk Etnia Barcelona bezig met het realiseren van een droom: een wereldspeler zijn met brillen die door mensen op alle continenten gedragen worden. Ze gaan daarbij tot in het extreme in hun wens van perfectie en expressie. Het resultaat zijn echte kunstwerkjes, prachtige brillen met veel kleur, expressie en de uitstraling van een wereldburger.

Pas Etnia in onze winkel

Handwerk, hightech en superlicht!

Götti is een uniek bedrijf waar vakmanschap en moderne techniek hand in hand gaan. Door onder meer te werken met puur titanium creëert Götti superlichte monturen die bovendien anti-allergeen zijn! Daar is een enorm geavanceerde en kostbare techniek voor nodig, maar dit brillenmerk gaat voor het allerbeste resultaat en de hoogste kwaliteit. En dat zie je, al voel je bijna niet dat je een bril van Götti op hebt, zo licht is hij…

Pas Gotti in onze winkel

Duurzaamheid en klasse, dat is waar Lunor voor staat.

Elke montuur van Lunor is handwerk. En daarbij telt alleen het beste resultaat. Bij sommige modellen praten we dan over meer dan 200 stappen in het productieproces! Je krijgt uitsluitend de beste materialen: edelstaal, hoge kwaliteit acetaat, hoorn en goud. Zelfs het etui straalt een gevoel voor perfectie uit. Bij elke bril hoort een uniek vormgegeven etui, van hout voor de kleinere modellen tot lamnappaleer bij de grotere, het is bijna een twee-eenheid.

Pas Lunor in onze winkel

Eigenzinnigheid, maar zonder kapsones.

Theo drukt een eigen stempel op zijn monturen door de afwisseling in design en vernieuwing: de ene keer ingetogen, dan weer heel opvallend, soms zelfs asymmetrisch. Geregeld valt Theo op door zijn krachtige kleurgebruik.
Brillen van het eigenzinnige Belgische brillenmerk Theo staan dus voor echte eigenzinnigheid.

Pas Theo in onze winkel

BBIG, altijd een actuele collectie

Al gaat het om kleinere mensen en kunnen ze onbesuisd en nog bijsturing nodig hebben, merken wij dat ze een eigen wil en goede smaak hebben. Bij BBIG vinden wij dat terug in hun altijd actuele collectie, en dat de kinderbrillen voldoen aan dezelfde voorwaarden als een bril voor een volwassene. Oog voor detail, altijd fraai ontworpen en een breed assortiment.

Pas Bbig in onze winkel

Dick Moby, zie er niet alleen goed uit, maar zie er goed uit voor je planeet.

Verander de wereld en begin bij onze kinderen, zij hebben de toekomst! De brillen zijn zo gemaakt, dat het montuur en de glazen volledig van gerecycled materiaal is gemaakt. Naast een goede pasvorm en echt te gekke brillen,  wordt de lichtere monturen al in 115 dagen biologisch afgebroken wanneer het in compostgrond wordt begraven. Je kan het ook gewoon in de container gooien. De donkere monturen zijn volledig van gerecycled kunststof en dus duurzaam! Bevrijd je acetaat en je geest zal volgen. Wij vertellen je kinderen graag over dit biologisch afbreekbaar proces.

Pas Dick Moby in onze winkel

And now me, omdat het jouw beurt is.

Bij And now me, bepaal je zelf wel hoe je er uit wilt zien. De toekomst is aan jou en zo voel je je ook! Hier komt lef, uitdaging en laten zien wie je bent helemaal uit de verf. Zo heb jij een naam en dat doen onze monturen ook. Als jongvolwassene ben je 24/7 aan en nooit uit. Bij And now me laat jij de wereld graag zien hoe het moet.

Pas And Now Me in onze winkel

Innovatieve kleurencombinaties en een supermodern Scandinavisch design!

Dat is hét kenmerk van Orgreen. Om die elementen in elk montuur te laten terugkomen, zijn designers soms wel zes maanden bezig met het ontwerpen van één bril. En dat zie je terug. Orgreen is een groot succes en wordt in meer dan veertig landen verkocht. Scandinavische klasse en kleurrijke nuchterheid.

Pas Orgreen in onze winkel

l.a. Eyeworks, gedurfde vormen

l.a.Eyeworks begon op 9 september 1979 toen Barbara McReynolds en Gai Gherardi één winkel openden op Melrose Avenue in Los Angeles, Californië. De originele, vaak iconische en altijd verkwikkende brillen van l.a.Eyeworks worden onmiddellijk herkend vanwege hun gedurfde vormen, fantasierijke combinatie van materialen en expressief kleurgebruik. McReynolds en Gherardi werken vanuit diepe intuïtie en beginnen elk van hun limited-edition ontwerpen met een handgetekende schets, de eerste stap in de productie waarbij de beste materialen worden gevormd door een combinatie van technologie en handwerk.

Pas l.a.Eyeworks in onze winkel

Cutler and Cross, het Britse luxe brillenmerk.

Het Britse luxe brillenmerk Cutler and Gross is in 1969 opgericht door optometristen Graham Cutler en Tony Gros. De productie vindt plaats in Cadore, Noord-Italië, waar een zeer bekwaam team van optische ambachtslieden elk frame vanaf nul zorgvuldig maakt. Het proces om een ​​enkel frame te produceren duurt twaalf weken en omvat 42 stappen. De Cutler and Gross-drager is altijd een individu geweest, verlangend naar het gevoel van een op maat gemaakte bril, de kleine onnauwkeurigheden die ze karakter geven en elk paar uniek maken.

Pas Cutler and Cross in onze winkel

Alle processen van grondstof tot productie en afwerking op een geïntegreerde manier.

Wanneer Masunaga Optical een nieuw model ontwikkelt, worden de matrijzen altijd in eigen huis gebouwd. Als er een probleem is met het draagcomfort dat pas voelbaar is na het voltooien van één bril, wordt dit in het vorige proces onmiddellijk gecorrigeerd.

Pas Masunaga in onze winkel

Blackfin - Looking Beyond, Always

Taibon Agordina, gelegen in de prachtige Italiaanse Dolomieten, is de vestigingsplaats van Blackfin. Dit familiebedrijf startte in 1971 als producent van brilmonturen voor andere merken maar is met hun eigen collectie Blackfin zeer succesvol. Wat begon met een klein aantal modellen in een paar kleuren is nu uitgegroeid tot een volwaardige collectie. Blackfin is volledig geproduceerd in Italië – neomadeinitaly – door mensen met passie voor hun werk.

Pas Blackfin in onze winkel

Moscot - Originals & Spirit

Moscot is een Amerikaans luxe brillenmerk uit New York, gespecialiseerd in monturen en zonnebrillen. Het werd in 1915 opgericht in de wijk Lower East Side van Manhattan door Hyman Moscot. Het merk worden graag gedragen door Amerikaanse celebs. Denk aan Johnny Depp, die maakte de Lemtosh in 2004 wereldberoemd. Andy Warhol was een fan van de Miltzen.

Pas Moscot in onze winkel